Tottenham Hotspur sluit verloren zoon Gareth Bale in armen

Tottenham Hotspur sluit verloren zoon Gareth Bale in armen

19 september 2020 – Gareth Bale is teruggekeerd bij Tottenham Hotspur. De 31-jarige aanvaller uit Wales maakte zeven jaar geleden voor honderd miljoen euro de overstap naar Real Madrid en keert nu, op huurbasis, terug op het oude nest. Bale is niet de enige speler die van de Spaanse naar de Engelse hoofdstad verhuist. Ook Sergio Reguilón maakt de overstap naar Tottenham Hotspur.Real Madrid nam Bale in 2013 voor een recordbedrag over van Tottenham Hotspur. De Welshman begon goed aan zijn Spaanse avontuur, maar kwam naarmate de jaren vorderden steeds minder aan spelen toe. Het voorbije seizoen deed Zinedine Zidane nauwelijks een beroep op de Welshman. Na de coronabreak speelde Bale nog maar twee keer.

Bale kan desalniettemin terugkijken op een succesvolle periode. Hij won met Real Madrid twee keer de landstitel en vier maal de Champions League. Bovendien was hij in twee Champions League-finales (2014 en 2018) trefzeker. Het is onduidelijk of Tottenham Hotspur ook het volledige salaris van Bale overneemt. De aanvaller uit Wales zou bij Real Madrid ongeveer 650.000 euro per week verdienen.

Voor de komst van Reguilón betaalt de Engelse club volgens transerspecialist Fabrizio Romano dertig miljoen euro. Real Madrid heeft bij de verkoop een terugkoopclausule ter waarde van 45 miljoen euro bedongen. Reguilón had bij Real Madrid geen uitzicht op een vaste basisplaats. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan Sevilla, waarmee hij de Europa League won.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020