SC Cambuur lijdt in Oss tweede puntenverlies op rij

SC Cambuur lijdt in Oss tweede puntenverlies op rij

19 september 2020 – SC Cambuur is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen TOP Oss tot een goed einde te brengen. De titelkandidaat in de Eerste Divisie kwam zaterdag in het Frans Heesenstadion niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Een week geleden ging het ook al mis voor de Leeuwarders. Toen was Go Ahead Eagles met 0-2 te sterk.De ploeg van trainer Henk de Jong hoopte zich in Oss te revancheren voor de nederlaag tegen Go Ahead, maar begon slecht aan de wedstrijd. Olivier Rommens zette al na zeven minuten de 1-0 op het scorebord. De Leeuwarders waren daarna via Issa Kallon (grote kans) en Robin Maulun (paal) dicht bij de 1-1, maar de gelijkmaker viel pas nadat Henk de Jong een dubbele wissel toepaste.

Na de ingreep van De Jong sloeg SC Cambuur in de laatste minuten van de eerste helft tweemaal toe. Eerst scoorde Ragnar Oratmangoen de gelijkmaker, daarna schoot Robert Mühren vanaf de strafschopstip de 1-2 binnen. Het lukten de bezoekers niet om de voorsprong in de tweede helft vast te houden. Oss kwam via Jarni Koorman na een uur op 2-2 en was in de slotfase zelfs nog twee keer dicht bij de 3-2.

SC Cambuur stijgt ondanks het puntenverlies naar plek drie in de Eerste Divisie. Oss is van de hatelijke nul af en draagt de rode lantaarn over aan FC Dordrecht.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020