Wisselend succes voor debuterende Nederlanders in Bundesliga

19 september 2020, 17:34

Een valse start van het nieuwe Bundesliga-seizoen voor Werder Bremen. De club van Davy Klaassen en debutant Tahith Chong verloor zaterdag met 1-4 van Hertha BSC, waar Deyovaisio Zeefuik zijn vuurdoop beleefde. Eintracht Frankfurt en Arminia Bielefeld hielden een punt over aan hun eerste wedstrijd van het seizoen. De ontmoeting tussen Bas Dost en Mike van der Hoorn eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 1-1

Hij wordt in verband gebracht met een overgang naar Tottenham Hotspur, maar Bas Dost startte zaterdag gewoon bij Eintracht Frankfurt tegen Arminia Bielefeld. De Plattfuß-Bomber scoorde zelf niet, maar was met een assist wel belangrijk voor zijn club. Na een uur verlengde hij de bal, waarna André Silva de 1-1 tegen de touwen kopte. De promovendus uit Bielefeld was tien minuten daarvoor via Cebio Soukou op voorsprong gekomen.

Dost was niet de enige Nederlander die zaterdag op het veld stond. Bij Arminia Bielefeld maakte Van der Hoorn zijn debuut in de Bundesliga. Hij kwam deze zomer over van Swansea City. Ook Ritsu Doan startte bij de promovendus. De PSV-huurling kreeg ruim zeventig minuten speeltijd.

Werder Bremen - Hertha BSC 1-4

Werder Bremen handhaafde zich in juli op het nippertje op het hoogste Duitse niveau en hoopt dit seizoen niet weer in de problemen te komen. De seizoensstart belooft echter weinig goeds voor Die Grün-Weißen. Hertha BSC bleek zaterdag een maatje te groot en won de openingswedstrijd met 1-4. Peter Pekarík, Dodi Lukebakio, Matheus Cunha en John Cordoba waren namens de bezoekers trefzeker, terwijl Davie Selka (gehuurd van Hertha BSC) nog wat terugdeed namens de thuisploeg.

Klaassen en Chong zorgde in het Wohninvest Weserstadion voor de Nederlandse inbreng bij de thuisploeg. Bij Hertha BSC bleven twee Nederlanders negentig minuten op de bank: Karim Rekik en Daishawn Redan. De van FC Groningen overgekomen Deyovaisio Zeefuik maakte tien minuten voor tijd als invaller zijn debuut in de Bundesliga, terwijl Javairô Dilrosun vanwege een lichte blessure geen deel van de wedstrijdselectie uitmaakte.

Overige uitslagen:

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2-3

Union Berlin - FC Augsburg 1-3

FC Köln - 1899 Hoffenheim 2-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen