Pirlo: "Onwaarschijnlijk dat Suárez nieuwe Juventus-spits wordt"

Pirlo: "Onwaarschijnlijk dat Suárez nieuwe Juventus-spits wordt"

19 september 2020 – De kans dat Luis Suárez deze transferperiode naar Juventus verkast is nihil. Andrea Pirlo heeft zaterdag in aanloop naar de openingswedstrijd tegen Sampdoria duidelijkheid verschaft over de actuele stand van zaken betreft de mogelijke komst van de aanvaller van FC Barcelona.Suárez is sinds de komst van Ronald Koeman bij Barça in verband gebracht met een overgang naar Juventus, maar de voorbije week werd duidelijk dat de toekomst van de Uruguayaan waarschijnlijk toch niet in Turijn ligt. Pirlo, de nieuwe trainer van Juventus, bevestigt zaterdag dat de kans klein is dat Suárez bij de kampioen van Italië aan de slag gaat.

"Het kost veel tijd om een Italiaans paspoort te bemachtigen, dus het is onwaarschijnlijk dat Suárez de nieuwe spits van Juventus kan worden", aldus Pirlo. Zonder Italiaans paspoort kan Juventus de Uruguyaan niet vastleggen. Serie A-clubs mogen per transferperiode namelijk maar twee spelers van buiten de Europese Unie aantrekken. Dat heeft Juventus met Arthur (Brazilië) en Weston McKennie (Verenigde Staten) deze zomer al gedaan. Suárez slaagde deze week voor een taaltest die nodig is voor een Italiaans paspoort, maar heeft het paspoort zelf nog niet binnen.

Vermoedelijk gaat Juventus zich versterken met Edin Dzeko, die nu nog bij AS Roma op de loonlijst staat. "We wachten allemaal op een nieuwe spits, maar de transferperiode duurt nog lang en ieder team kampt met hetzelfde probleem. We hebben geen haast", zegt Pirlo.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020