Hoever tekent bij Wolves: "Hij kan uitgroeien tot topspeler"

Hoever tekent bij Wolves: "Hij kan uitgroeien tot topspeler"

19 september 2020 – De overgang van Ki-Jana Hoever van Liverpool naar Wolverhampton Wanderers is in kannen en kruiken. De achttienjarige Nederlandse verdediger maakt voor naar verluidt ruim tien miljoen euro de overstap naar Wolves. Bij zijn nieuwe club tekent Hoever een contract voor vijf seizoenen.Eerder op de dag kondigde Hoever al zijn vertrek bij Liverpool aan. De Oranje-jeugdinternational stond twee jaar onder contract bij de kampioen van Engeland. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax. Jürgen Klopp deed vier maal een beroep op de jonge verdediger: twee keer in de FA Cup en twee keer in de League Cup. 

"Ki is een jonge speler die zowel als centrumverdediger als rechtsachter uit de voeten kan. Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een topvoetballer. Op zijn zestiende speelde hij tegen Wolves in de FA Cup en toen maakte hij heel veel indruk op ons. Ki is een talent dat we hebben gehaald voor de lange termijn, maar hij geeft het team ook direct een frisse en krachtige optie", aldus voorzitter Jeff Shi.

Liverpool en Wolverhampton Wanderers gaan op korte termijn vermoedelijk nogmaals zaken met elkaar doen. Het ligt in de lijn der verwachting Diogo Jota de omgekeerde weg zal bewandelen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020