James en Calvert-Lewin zorgen voor zege Everton

James en Calvert-Lewin zorgen voor zege Everton

19 september 2020 – Na een heerlijk duel is Everton nog altijd foutloos in de Premier League. De ploeg van manager Carlo Ancelotti won vorige week met 0-1 van Tottenham Hotspur en legde zaterdagmiddag in een doelpuntrijke pot West Bromwich Albion met liefst 5-2 over de knie. Dominic Calvert-Lewin en James Rodriguez waren de uitblinkers aan de kant van Everton.Dat zag er na een half uur nog niet zo uit. Toen leidde de bezoekers dankzij een goal van Grady Diangana verrassend met 0-1, maar in een gek laatste kwartier van de eerste helft was alles anders. Eerst maakte Calvert-Lewin gelijk en schoot James Rodríguez pal voor rust de 2-1 binnen.

De van Real Madrid overgekomen Colombiaan smeerde Keiran Gibbs een minuut later nog een rode kaart aan, want de verdediger duwde de treiterende aanvallende middenvelder en mocht met rood vertrekken. Dat gold ook voor zijn trainer Slavan Bilic, die zijn woede afreageerde op de arbiters.

Via een fraaie vrije trap van Matheus Pereira kwam WBA nog even terug, maar Michael Keane en twee knappe goals van Calvert-Lewin beslisten het duel ruimschoots in de twintig minuten na rust. Daarna geloofde Everton het wel, waardoor een echt grote nederlaag de bezoekers bespaard bleef.

Na twee duels is Everton nog zonder puntverlies, terwijl West Brom puntloos onderaan staat.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 26 oktober 2020

  2. zondag 25 oktober 2020

  3. zaterdag 24 oktober 2020