Heracles-voorzitter wil in oktober een voller stadion

Heracles-voorzitter wil in oktober een voller stadion

19 september 2020 – Als het aan Rob Toussaint ligt, zit het stadion van Heracles Almelo volgende maand weer vol. Volgens de directeur van de club moet de regering ook regionaler versoepelingen doorvoeren, in plaats van alleen maar de coronaregels aanscherpen.Anders valt voor veel clubs het doek, voorspelt Toussaint (op de foto links) tegenover TC/Tubantia. "In Twente is er al lang weinig aan de hand en dus kunnen we juist hier testen op een veilige en verantwoorde manier." Hij ziet ook dat vooral in de Randstad het aantal besmettingen hoog oploopt en dat het oosten behoorlijk gevrijwaard is van vele coronabesmettingen.

De KNVB pleitte eerder al voor meer supporters in stadions, maar daar was minister Hugo de Jong dan weer niet blij mee. Hij wil niet experimenteren, tot onvrede van Toussaint. "Je moet dat ook niet landelijk sturen, maar het lager in de samenleving neerleggen."

Verschillende vakken
Als Toussaint het voor het zeggen had, zaten er per direct meer supporters in het stadion van Heracles mogen. "Gezien de regio waarin we liggen, waar zo weinig aan de hand is, zouden we graag de pilot willen draaien." Hij pleit voor een vol vak, een vak met mondkapjes, een met doorzichtige caps, een vak met 1,5 meter afstand een en 'horecavak', waar men met tweetallen naast elkaar zit.

Zo behoudt de fan de keus. "Niemand hoeft een risico te lopen. Supporters kiezen zelf wat ze willen. Ze hoeven niet in het volle vak te gaan zitten."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020