Door corona is het behelpen bij Vitesse: "Complete staf valt weg"

Door corona is het behelpen bij Vitesse: "Complete staf valt weg"

19 september 2020 – Het is behelpen bij Vitesse, waar van de week liefst acht mensen positief werden getest. Ondanks alles probeert de club zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het duel met Sparta op zaterdagavond. Volgens verdediger Danilho Doekhi staat alles bij de club even op zijn kop bij de club.



De 22-jarige wist even niet wat hem overkwam toen acht man uit de staf in quarantaine moestsen. Daardoor is Edward Sturing voor even de hoofdcoach, met Nicky Hofs, Tim Cornelisse en technisch directeur Johannes Spors voor even als assistenten.

"Al maandenlang is iedereen bezig om corona bij de club weg te houden. De hele voorbereiding gebeurt er niets schokkends. En dan dit", blikt Doekhi terug op de rumoerige dagen tegenover De Gelderlander. "Voor de wedstrijd tegen RKC viel assistent Joseph Oosting weg. Dat kregen wij goed mee. Maar de impact was nog minimaal. Na het weekeinde kwam alles in een stroomversnelling. Nu valt de complete staf weg."

De Airborne-wedstrijd, een duel ter herdenken aan de Slag om Arnhem, krijgt daardoor een extra ander tintje. Bang voor de afgelasting was Doekhi niet. "Een wedstrijd wordt niet snel afgelast. Heb je dertien man, inclusief een keeper, dan moet je spelen. Gaan steden op slot, dan verhuizen we met alles naar een andere stad."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020