Van den Brom duidelijk: "We hadden moeten winnen"

Van den Brom duidelijk: "We hadden moeten winnen"

18 september 2020 – FC Utrecht-trainer John van den Brom was zeer ontevreden over de eerste helft van zijn ploeg vrijdagavond op bezoek bij VVV-Venlo, maar zag veel beterschap in het tweede bedrijf in Limburg. Een zege leverde dat de Domstedelingen niet op. "Maar dit is niet rampzalig", wilde de oefenmeester niet direct in paniek raken.Dat vertelde hij tegenover FOX Sports. "We hadden moeten winnen. De eerste helft was heel onwennig, alsof we voor het eerst op het veld stonden met elkaar. Maar de tweede helft hebben we echt goed gespeeld. Hebben we veel kansen gecreëerd en maken we een geweldige goal. Al overheerst natuurlijk wel de teleurstelling dat we niet hebben gewonnen", aldus Van den Brom, die niet kon zeggen waarom FC Utrecht zo slecht begon.

"Je komt heel snel echter door een dekkingsfout. En dat is precies wat VVV wilde, ze waren dreigend in de omschakeling en wij speelden in een te laag tempo." Dat werd in het tweede bedrijf anders, toen FC Utrecht een versnelling hoger ging spelen. "We hebben voorin heel veel opties en voetbalkwaliteit, dat heb je gezien. Ik heb ook veel mooie dingen gezien."

Elia: "Zonde, puntverlies bij VVV"
Ook Eljero Elia reageerde op het puntverlies van de Domstedelingen. "We begonnen heel zenuwachtig, dat was onnodig. We kunnen prima voetballen. In de tweede helft zie je dat je de bovenliggende partij bent", aldus de buitenspeler, die als invaller het verschil niet meer kon maken. "Maar maak je niet druk over mij, de oude Elia ga je zien. Ik ben nu alleen boos, het is zonde dat je punten laat liggen bij VVV, terwijl je beter bent."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020