Gisteren gemist: monsterzege Bayern, remise voor FC Utrecht

19 september 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 18 september.

Ambitieus FC Utrecht loopt direct averij op tegen VVV-Venlo: 1-1

FC Utrecht is vrijdagavond uiterst vals gestart aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Op bezoek bij VVV-Venlo kwamen de mannen van trainer John van den Brom niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Guus Hupperts zette de thuisploeg al snel op voorsprong, Sean Klaiber zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker, maar kon de zure nasmaak van het puntverlies ondanks een flink veldoverwicht niet voorkomen.

Bayern start seizoen in oude vorm: Schalke 04 vernederd

Bayern München is het nieuwe seizoen begonnen waar het twee maanden terug mee geëindigd was. Der Rekordmeister gaf vrijdagavond een voetbalshow weg in eigen huis tegen Schalke 04, met Serge Gnabry als maker van de hattrick, Leroy Sané als debutant en elf arme spelers van Die Königsblauen. De vernedering eindigde bij liefst 8-0, de grootste zege op Schalke ooit.

Nieuw rugnummer Memphis brengt Lyon geen zege

Het nieuwe rugnummer van Memphis Depay heeft de Nederlander vooralsnog geen vleugels gegeven. De aanvaller draagt vanaf heden [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/372632/lyon-geeft-memphis-rugnummer-10-en-haalt-keeper-binnen/,_blank,rugnummer tien] in dienst van Olympique Lyon en kwam met dat tricot ook in actie tegen Nîmes vrijdagavond, maar kon geen stempel drukken op het duel, net als zijn ploeggenoten (0-0). Zodoende is Lyon alweer drie duels zonder zege in Frankrijk.

Oranje met anderhalf been op EK na zege op Rusland

De OranjeLeeuwinnen kunnen zich vrijwel zeker gaan opmaken voor het EK 2022. De ploeg van Sarina Wiegman rekende vrijdagmiddag op bezoek in Rusland af met de enige nog enigszins serieus overgebleven concurrent. Een fraaie treffer van Jill Roord was genoeg voor de zege (0-1), waardoor plaatsing nog slechts een formaliteit is.

Officieel: Liverpool rondt komst van middenvelder Thiago (29) af

Liverpool heeft de komst van middenvelder Thiago (29) vrijdagmiddag officieel bevestigd. De transfer hing al enkele dagen op zeker in de lucht, maar de overgang van Bayern München naar de kampioen van Engeland is definitief afgerond. The Reds betalen zo'n dertig miljoen euro en leggen hem vast tot en met de zomer van 2024.

Ook besmetting in selectie Vitesse: Rasmussen in quarantaine

Vitesse moet komend weekend naast de volledige staf toch ook één speler missen. Jacob Rasmussen heeft een positieve coronatest afgelegd en ontbreekt daarom eveneens tegen Sparta Rotterdam zaterdagavond. Dat er slechts één speler is besmet, was overigens wel een kleine verrassing.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen