Roda JC herstelt zich knap, Go Ahead onderuit tegen Jong Ajax

Roda JC herstelt zich knap, Go Ahead onderuit tegen Jong Ajax

18 september 2020 – Roda JC heeft zich vrijdagavond uitstekend hersteld van de nederlaag tegen De Graafschap vorige week. In eigen huis pakte de formatie van Jurgen Streppel de draad weer op en versloeg FC Dordrecht ondanks een rode kaart voor Erik Falkenburg simpel: 4-0. Go Ahead Eagles had het tegenovergestelde, want verloor juist na de knappe zege van vorige week. De uitstekende start van de Eerste Divisie kon Roda JC op bezoek bij De Graafschap geen vervolg worden gegeven. Mede doordat het een aantal spelers miste vanwege een coronabesmetting ging het met 4-0 onderuit, desondanks hoefde FC Dordrecht zich weinig illusies te maken. Na een half uur schoot Roland Alberg een pingel tegen de touwen, terwijl Jordy Croux een minuut later de tweede binnenschoot.

Amir Absalem nam even na de thee de derde voor zijn rekening, toch kwam er nog spektakel. Erik Falkenburg werd namelijk van het veld gestuurd vanwege een vermeende elleboogstoot, maar bij Roda JC waren er zware twijfels over de prent. Streppel uitte zijn woede bij de vierde man en werd vervolgens oliedom met tweemaal geel naar de tribunes verwezen. Ondanks alle onrust kwam Roda JC nogmaals tot een treffer: eerst werd een countersituatie nog helemaal verprutst door de Limburgers, even later bleef Absalem wel rustig. Hij legde breed op de meegelopen Stefano Marzo, die de uitslag op de borden werkte. 

Go Ahead Eagles – Jong Ajax 0-3
Voor Go Ahead Eagles was er na de knappe overwinning op bezoek bij SC Cambuur juist een hele vervelende avond. Ondanks dat dezelfde elf namen speelden als in Leeuwarden, was het ditmaal duidelijk minder dan de talenten uit Amsterdam, die tot dusver geen punt hadden verzameld. Een strafschop van Kenneth Taylor en fraaie treffer van Brian Brobbey die keeper Jay Gorter uitspeelde betekende de nederlaag voor Kowet, bij wie Jeroen Veldmate in de slotfase nog een strafschop huizenhoog over schoot. Victor Jensen besliste het duel uit een counter aan de andere kant, na een heerlijke hakje van Christian Rasmussen. In het restant pakte Max de Waal nog een rode kaart vanwege gevaarlijk spel. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020