Nieuw rugnummer Memphis brengt Lyon geen zege

Nieuw rugnummer Memphis brengt Lyon geen zege

18 september 2020 – Het nieuwe rugnummer van Memphis Depay heeft de Nederlander vooralsnog geen vleugels gegeven. De aanvaller draagt vanaf heden rugnummer tien in dienst van Olympique Lyon en kwam met dat tricot ook in actie tegen Nîmes vrijdagavond, maar kon geen stempel drukken op het duel, net als zijn ploeggenoten (0-0). Zodoende is Lyon alweer drie duels zonder zege in Frankrijk.Na de 4-1 zege op Dijon met een hattrick van Memphis verspeelde Lyon punten bij Bordeaux (0-0) en Montpellier (2-1 verlies), waardoor er alweer een hoop druk lag op het thuisduel met Nîmes, dat tot dusver alleen van Brest had gewonnen. Memphis trad aan met rugnummer 10, dat hij mag overnemen van de naar Aston Villa vertrekkende Bertrand Traoré, een gebaar waarmee Lyon de aanvaller hoopt te houden, ondanks de interesse van FC Barcelona.

Het gaf de Nederlander nog geen vleugels, want na zijn hattrick in het eerste duel scoorde Memphis niet meer voor Lyon, zo ook vrijdagavond. Moussa Dembélé trof wel doel: op zeer fraaie wijze, achter het standbeen, werkte hij de bal binnen. De bal was daarvoor echter al over de achterlijn geweest, waardoor het doelpunt werd afgekeurd door de VAR, die even later ook géén pingel toekende waar Lyon die wel wilde hebben.

Na de goede seizoensstart betekent deze remise alweer het derde puntverlies van de Ligue 1 na vier wedstrijden, waardoor de ploeg van Rudi García bovendien is afgezakt naar het rechterrijtje. Dan wachten er met Olympique Marseille, AS Monaco en OSC Lille ook nog een zware tegenstanders in de komende weken voor Memphis Depay en consorten. Kan hij zich de komende weken wel weer gaan onderscheiden?

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020