Ambitieus FC Utrecht loopt direct averij op tegen VVV-Venlo: 1-1

18 september 2020, 21:57

FC Utrecht is vrijdagavond uiterst vals gestart aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Op bezoek bij VVV-Venlo kwamen de mannen van trainer John van den Brom niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Guus Hupperts zette de thuisploeg al snel op voorsprong, Sean Klaiber zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker, maar kon de zure nasmaak van het puntverlies ondanks een flink veldoverwicht niet voorkomen.

VVV-Venlo begon de Eredivisie vorige week sensationeel tegen FC Emmen. De club uit Venlo won met 3-5, mede door drie doelpunten van de nieuwe spits Giorgos Giakoumakis. Het scoren gaat VVV dus makkelijk af en dat heeft ook Utrecht geweten. Al binnen tien minuten lag de bal namelijk in het doel van de uitploeg: Giakoumakis gaf ditmaal de bal heerlijk met buitenkant rechts voor op Guus Hupperts, die de Utrecht-defensie verraste bij de eerste paal en binnentikte: 1-0.

De wedstrijd tegen VVV was voor Utrecht de eerste van het nieuwe Eredivisieseizoen. Het leek alsof de gasten een portie wedstrijdritme misten. De formatie van John van den Brom - zonder Eljero Elia in de basis - kwam in de beginfase van de tweede helft goed weg, toen Hupperts keeper Maarten Paes op zijn weg vond. Enkele ogenblikken later lag de bal aan de andere kant van het veld wél in het net. Eindelijk lukte het Utrecht om de VVV-defensie met een goedlopende, snelle aanval te omspelen. Verdediger Sean Klaiber tikte de bal slim langs de uitblinkende VVV-keeper Thorsten Kirschbaum voor de 1-1.

FC Utrecht zocht in de laatste tien minuten naar de 1-2, maar tevergeefs. De uitploeg sprong veel te onzorgvuldig om met de geboden kansen en zag Kirschbaum uitblinke. Een kopbal van Mahi werd op geweldige wijze gekeerd door de Duitser, terwijl een aantal minuten later diezelfde Mahi én Joris van Overeem de bal niet in het VVV-doel kregen. Elia mocht als invaller zijn opwachting in het shirt van Utrecht nog maken, maar kon het verschil ook niet meer maken. Een valse Eredivisie-start dus voor Utrecht, dat zich heel ambitieus toonde, maar net als vorig seizoen punten verspeelt in Venlo.

Opstellingen en beoordelingen*:

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 7; Tobias Pachonik 6,5, Roy Gelmi 6,5, Christian Kum 7,5, Lukas Schmitz 6,5; Evert Linthorst 6,5, Danny Post 6,5, Vito van Crooy 6; Guus Hupperts 6,5 (68. Tristan Dekker 6), Giorgos Giakoumakis 6,5 (79. Jafar Arias -), Joshua John 6.

FC Utrecht: Maarten Paes 6; Sean Klaiber 6,5, Tommy St. Jago 5,5, Justin Hoogma 6, Django Warmerdam 6; Joris van Overeem 6 (81. Othman Boussaid -), Simon Gustafson 6, Adam Maher 5,5, Bart Ramselaar 6,5; Gyrano Kerk 5 (68. Daniel Arzani 6), Mimoun Mahi 5,5 (81. Eljero Elia -).

Man of the Match: Christian Kum

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling