Benfica haalt hard uit tegen ongelukkige Verdonk: 1-5

Benfica haalt hard uit tegen ongelukkige Verdonk: 1-5

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 september 2020 – Benfica is het nieuwe seizoen in Portugal wél erg goed gestart. De nummer twee van afgelopen seizoen werd midweeks in de Champions League nog uitgeschakeld door PAOK Saloniki, maar boekte vrijdagavond een royale overwinning op bezoek bij Famalicão, vorig seizoen nog dé verrassing van de Primeira Liga (1-5). Calvin Verdonk kende een ongelukkig debuut namens de thuisploeg.

De vanaf Feyenoord transfervrij vertrokken back tekende recent bij de verrassing van vorig seizoen van Portugal, maar had een zware openingswedstrijd. Hij liet na een kleine twintig minuten zijn directe opponent uit de rug weglopen en zag hoe Lucas Waldschmidt daaruit simpel de score kon openen. Twee minuten later verdubbelde Éverton, eveneens een zomeraanwinst van Benfica, de score.

Halverwege kon Verdonk dan ook al gaan douchen bij een 0-3 stand, omdat Álex Grimaldo vlak voor de pauze een vrije trap fraai tegen de touwen schoot. Ook zonder Verdonk ging het enorm versterkte Benfica, met Jan Vertonghen negentig minuten op het veld, overigens vrolijk door. Rafa Silva maakte de 0-4 en uit een heerlijke aanval werkte Waldschmidt vervolgens zijn tweede tegen de touwen.

Hoewel Famalicão nog een eretreffer produceerde, maakte Benfica na de teleurstellende uitschakeling in de Champions League vrijdagavond wél een grootse indruk. Het toont dus niet alleen ambities op de transfermarkt, waarop het meer dan tachtig miljoen euro uitgaf, maar ook op het veld: het wil kampioen worden komend seizoen. De start was in dat kader in elk geval goed. 

Reacties

gerelateerd