FC Volendam uiterst moeizaam naar de eerste zege, goal De Rooij

FC Volendam uiterst moeizaam naar de eerste zege, goal De Rooij

18 september 2020 – FC Volendam heeft vrijdagavond een heel moeizame, maar hele belangrijke zege geboekt op bezoek bij Helmond Sport. De ploeg van Wim Jonk leek voor de vierde keer in dit jonge seizoen af te stevenen op een teleurstelling, maar diep in blessuretijd bezorgde Nick Doodeman zijn elftal voor de eerste keer dit seizoen de drie punten. Nadat in de voorbereiding SC Cambuur en De Graafschap werden verslagen, had Jonk na drie duels (Telstar, Jong FC Utrecht, NEC) ongetwijfeld veel meer verwacht dan het uiterst schamele puntje die het verzamelde. En ondanks dat Francesco Antonucci zijn eerste basisplaats had gekregen van Jonk, lukte het opnieuw lang niet om te scoren. Boy Deul (schot net naast), Zakaria El Azzouzi (één-op-één over) en Marco Tol (afgekeurde goal wegens buitenspel) waren wel dicht bij een doelpunt namens de formatie van Jonk, maar ook Helmond Sport had met fases de overhand.

Helmond Sport won al bijna een jaar lang niet in eigen huis en eindigde vorig seizoen onderaan, toch waren ze lang het dichtst bij de zege vrijdagavond. Zo ver kwam het niet, sterker nog: invaller Doodeman werd gevonden door Derry John Murkin en kon diep in blessuretijd een volgende domper van FC Volendam voorkomen. Zodoende kan Jonk de eerste drie punten bijschrijven in het huidige seizoen. 

Jong PSV – FC Eindhoven 1-2
Kaj de Rooij is de man om wie het draait bij FC Eindhoven en dat zouden ze bij PSV toch wel moeten weten. De Eindhovenaren wilden de aanvaller namelijk graag ophalen bij hun directe buurman – voorlopig net als NAC Breda zonder succes, maar konden toch niet voorkomen dat hij na een half uur de score opende. Uit een fraaie trap van Ruud Swinkels maakte hij de 0-1, al moest de keeper zich niet veel later laten wisselen met een blessure. Ook De Rooij verscheen na de rust niet meer op het veld, met een nog onbekende reden. Desondanks werd de zege over de streep getrokken: Jort van der Sande maakte de gelijkmaker na de thee van Richard Ledezma na ongelukkig uitverdedigen van Jong PSV ongedaan.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020