Wiegman blij met zege, ontevreden over tweede helft

Wiegman blij met zege, ontevreden over tweede helft

18 september 2020 – Sarina Wiegman is gedeeltelijk tevreden over de 0-1 zege op bezoek in Rusland. Over het eerste bedrijf was de coach content, maar na de pauze zakte het niveau van de OranjeLeeuwinnen in haar te ver terug. "Het verval was heel groot. We creëerden weinig, waren slordig aan de bal. Ook de speelster die heel balvast zijn."Dat vertelt ze tegenover de NOS. "We wilden het spel uit de eerste helft voortzetten, maar het zag er heel anders uit", was Wiegman realistisch. Omdat Jill Roord in de eerste helft al de openingstreffer had gemaakt, kwam Nederland uiteindelijk geen seconde in de problemen. "Het was een moeizame zege. De Russinnen zakten heel erg ver in, hadden niet de intentie om te voetballen. Dat maakte het moeilijk."

Door de zevende zege op rij, staan de Leeuwinnen wel met anderhalf been op het EK van 2022. "Het is mooi dat we ons op 23 oktober in Groningen tegen Estland definitief kunnen plaatsen. We staan er geweldig voor", aldus Wiegman.

Roord: "Rusland wilde niet voetballen"
Jill Roord, de woman-of-the-match, sloot zich aan bij de woorden van Wiegman. "Ik vond ons moeizaam spelen. Rusland zakte natuurlijk ver in en had helemaal geen intentie om te voetballen", merkte de doelpuntenmaakster op. Typerend was het feit dat Rusland in de slotsecondes niet eens meer druk zette op de bal, die Oranje liet rondgaan. Toch werd het slechts 0-1. Roord: "We konden ons er maar moeilijk tussendoor spelen. Ons tempo lag ook te laag."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020