Koeman kijkt uit naar laatste oefenduel, speeltijd Pjanic

Koeman kijkt uit naar laatste oefenduel, speeltijd Pjanic

18 september 2020 – Ronald Koeman kijkt uit naar de wedstrijd om de Joan Gamper Trofee. Na twee zeges in oefenwedstrijden kan de Nederlandse coach zijn eerste 'prijs' pakken, in het jaarlijkse traditionele vriendschappelijke toernooi. "Het is een speciale uitdaging voor mij, een wedstrijd om naar uit te kijken", aldus de oefenmeester, die aanwinst Miralem Pjanic zeer vermoedelijk zijn eerste minuten gaat laten maken.Dat vertelt hij op het clubkanaal van Barcelona. Pjanic ontbrak eerst vanwege een positieve coronatest en moest daarna nog wedstrijdritme op doen. "Hij kan nog niet heel lang spelen, maar vermoedelijk zal hij wel enkele minuten spelen", voorspelde Koeman over de van Juventus overgekomen middenvelder, die als controleur naast Frenkie de Jong of Sergio Busquets uit de voeten kan in het 4-2-3-1-systeem.

"We zijn nu drie weken bezig en het team staat er fysiek veel beter op dan in de eerste oefenwedstrijd", aldus Koeman. "Daardoor hebben we ook veel tactisch werk kunnen verrichten op de training." Daar werden de patronen getraind in de 4-2-3-1-formatie, waarin ook in de oefenduels werd gespeeld. "We hebben goede dingen gezien tegen Girona. Hopelijk lukt dat tegen Elche het hele duel."

Elche is de opponent in het vriendschappelijke toernooi. Normaliter speelt Barça tegen buitenlandse opponenten om de Joan Gamper Trofee, maar dat kan ditmaal vanwege het coronavirus niet. De beker is vernoemd naar Joan Gamper, die in 1899 FC Barcelona oprichtte.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020