Officieel: Liverpool rondt komst van middenvelder Thiago (29) af

Officieel: Liverpool rondt komst van middenvelder Thiago (29) af

18 september 2020 – Liverpool heeft de komst van middenvelder Thiago (29) vrijdagmiddag officieel bevestigd. De transfer hing al enkele dagen op zeker in de lucht, maar de overgang van Bayern München naar de kampioen van Engeland is definitief afgerond. The Reds betalen zo'n dertig miljoen euro en leggen hem vast tot en met de zomer van 2024.Dat heeft Liverpool bekend gemaakt. Eerder hadden de beleidsbepalers uit München al aangekondigd dat de transfer aanstaande was. Hij is na Kostas Tsimikas de tweede zomeraanwinst voor Liverpool. Daarmee wordt FC Barcelona afgetroeft: ook de Catalanen hadden interesse in de middenvelder. De clubleiding zou hem liever zien komen dan de door Ronald Koeman gewenste Georginio Wijnaldum. Door de financiële situatie was Thiago's komst echter sowieso lastig voor Barça.

Daardoor kwam de deal tussen Bayern en Liverpool alsnog rond, waardoor de Spaanse middenvelder op Anfield te bewonderen is de komende jaren. Wat voor gevolgen dat heeft voor Wijnaldum, is niet bekend. De Nederlander staat in de belangstelling van FC Barcelona, dat Thiago als back-up had. Anderzijds had Liverpool ook Thiago in het vizier om te halen, mocht Wijnaldum vertrekken. Aangezien dat eerste gebeurd is, ligt de weg voor Wijnaldum mogelijk ook vrij. De vraag is echter wel of ze hem in Barcelona wel kunnen betalen.

"Het is een geweldig gevoel om hier te zijn, ik heb hier lang op gewacht", aldus Thiago op de clubsite. "Ik wil zoveel mogelijk winnen met Liverpool en alle prijzen pakken. Maar eerst geldt dat ik me zo snel mogelijk wil aanpassen aan het team." Eerder speelde hij voor Bayern München en FC Barcelona, met wie hij in totaal negen landstitels en twee Champions Leagues wist te winnen. 

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 20 oktober 2020

  2. maandag 19 oktober 2020