Jansen prijst zich gelukkig met Van Hecke en mentaliteit spelers

Jansen prijst zich gelukkig met Van Hecke en mentaliteit spelers

18 september 2020 – De zon schijnt weer bij sc Heerenveen nadat de ploeg in de voorbereiding alle wedstrijden verloor. Dat die statistieke niet alles zegt, bleek vorige week in de eerste speelronde tegen Willem II (2-0 winst). Reden voor optimisme bij trainer Johnny Jansen, die ook blij is met de transfer van Jan Paul van Hecke.De transfer van de voormalig smaakmaker van NAC Breda kwam vrijdag rond. Hij wordt voor een jaar gehuurd van Brighton & Hove Albion. "Hij is een winnaar", zegt Jansen op de clubwebsite. "Hij past hier goed met zijn mentaliteit. Hij wil knokken en kan ook nog eens heel goed voetballen." De trainer erkent dat hij zodoende meer opties heeft in zijn ploeg. "Dat is mooi en goed. Het is prettig dat je keuzes kunt maken. Laat de groep het me maar moeilijk maken."

Heerenveen speelt zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen, tegen Fortuna Sittard. Joaquin Fernandez en Ulysses Llanez moeten die wedstrijd missen. Jongelingen Couhaib Driouech en Arjen van der Heide krijgen weer de kans in de basis, verklapt Jansen. "Couhaib heeft het geweldig gedaan en kan terugkijken op een mooi debuut. Over Arjen was ik ook heel tevreden. Hij legde er tegen Willem II zijn volledige ziel en zaligheid in. Dat wil ik zien."

De zege op Willem II kwam ook voor Jansen uit de lucht vallen. "Eerlijk gezegd was ik ook wel een beetje verrast, hoor. En tegelijkertijd ook weer niet. In deze groep zit een goede mentaliteit, met veel strijdlust. Het is nu de kunst om dat wat we tegen Willem II op de mat hebben gelegd, elke week te laten zien. Met de opvatting 'het komt wel goed' of een paar procent minder geven, redden we het niet. Die luxe kunnen we ons niet permitteren. Dat straft elke ploeg, dus ook Fortuna, af."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020