Sturing: "Letsch maakt de opstelling, we hebben continu contact"

18 september 2020, 15:15

Vanwege het feit dat er bij acht stafleden corona werd aangetroffen, verloopt de voorbereiding van Vitesse voor het duel van zaterdag met Sparta niet bepaald soepel. Edward Sturing is nu de man die op de bank zal plaatsnemen als verantwoordelijke, maar hij benadrukt dat Thomas Letsch de beslissingen neemt.

Sturing zat voor de coronastop ook al op de bank en dacht niet meer terug te keren als 'hoofdtrainer' maar moet dat nu dus wel doen. "Ja, dan sta je er gewoon weer hè? Ik heb geen moment getwijfeld hoor. Er is nu een noodgeval bij de club. En dan gaan ze kijken wie dat noodgeval kan overnemen. En ja, dan kom je natuurlijk bij mij uit", zegt hij tegen Omroep Gelderland. De coach is geschrokken. "Ik heb contact met ze allemaal en gelukkig voelen ze zich goed en zijn ze er niet heel ziek van. Maar het blijft wel vervelend. Of ik angst heb dat ik zelf besmet ben? Ik ben gister nog getest, ik heb nog geen uitslag. Ik kan hier ook met corona staan terwijl ik jou te woord sta. Het kan dus zomaar."

?Die uitslagen komen net als die van de spelers vrijdag binnen. "Maar als ik positief test, zit ik morgen niet op de bank. Dan wordt het wel wat krap. Qua personeel houdt het dan ook een keer op. Misschien kunnen de supporters het dan doen, want zij hebben ook het shirt al ontworpen", zegt hij met een knipoog. Sturing benadrukt dat hij tegen Sparta niet 'de leiding heeft'. "Nee, Thomas heeft de leiding. Hij maakt ook de opstelling. We hebben ook continu contact met elkaar. Ik zal in noodsituaties tijdens de wedstrijd misschien zelf moeten schakelen. Maar het is niet zo dat ik de boel even omgooi en rare dingen ga doen. Alles ligt bij Thomas Letsch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen