Schmidt flirt met Zahavi en is blij met reactie van Ihattaren

Schmidt flirt met Zahavi en is blij met reactie van Ihattaren

18 september 2020 – PSV speelt zaterdag tegen FC Emmen de tweede wedstrijd van het seizoen nadat er zondag gewonnen werd tegen FC Groningen. Op de persconferentie van vrijdag ging het echter vooral over de reuring op de transfermarkt. Trainer Roger Schmidt weet dat Sam Lammers op het punt staat om bij Atalanta Bergamo te tekenen en ziet in Eran Zahavi een goede vervanger.De 33-jarige spits uit Israël staat onder contract bij Guangzhou R&F, waar hij de ene na de andere bal tegen de touwen schiet. "Ik kan zeggen dat het een goede speler is die ik van China nog ken. Veel spitsen daar zijn buitenlands en hij was één van de besten", liet Schmidt vrijdag weten op het persmoment. "Mijn mening over hem is erg positief, maar we moeten zien wat er gebeurt. Het is nu lastig om te zeggen of we hem binnen gaan halen. Ik weet niet zeker of het mogelijk is, want hij staat daar nog onder contract. Maar we zijn doelpunten kwijtgeraakt met Sam dus die hebben we weer nodig. Logisch dat je dan naar nieuwe mogelijkheden gaat zoeken."

Wie mogelijk ook voor goals kan zorgen, is Mohamed Ihattaren. De aanvallende middenvelder begon vorige week op de bank tegen FC Groningen en viel goed in. Hij gaf daarmee een goede reactie aan de coach nadat hij eerder nog zijn teleurstelling had geuit over de situatie. "We hebben erover gesproken, hij speelde goed toen hij erin kwam en heeft goed getraind", zegt de Duitser. "Dan is het nu ook klaar. Hij heeft goed gereageerd op de situatie."

Lappenmand
Bij PSV zijn naast Lammers zaterdag alleen Érick Gutiérrez en Armando Obispo afwezig. De verwachting van de trainer is dat de Mexicaan drie maanden buitenspel staat. Obispo korter, maar hij heeft nog wat tijd nodig.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020