Ten Hag wil transfermarkt op bij mogelijk vertrek Dest

Ten Hag wil transfermarkt op bij mogelijk vertrek Dest

18 september 2020 – Erik ten Hag wilde op de persconferentie van vrijdagmiddag nog weinig loslaten over de interesse in Sergiño Dest. De trainer kreeg veel vragen over een eventueel vertrek van de 19-jarige vleugelverdediger, maar kon de geruchten bevestigen noch ontkennen. Wel laat hij weten dat als Dest vertrekt, Ajax op zoek gaat naar een vervanger.Eerder deze week kwam naar buiten dat Dest dicht bij een akkoord zijn met Bayern München zou zijn. Der Rekordmeister zou een eerste bod van vijftien miljoen euro hebben neergelegd bij Ajax. Tevens gaan er verhalen dat Dest zijn in 2022 aflopende contract niet wil verlengen. Ook dat wil Ten Hag niet bevestigen.

Wel gaat de trainer in op de basisplaats van Noussair Mazraoui in de wedstrijd tegen Sparta. Hij kreeg de voorkeur op de rechtsbackpositie en hield daarmee Dest op de bank. Volgens Ten Hag had dat echter niks met een eventuele transfer te maken. "Nous is op dit moment een fractie beter, op basis van wat ik zag in de voorbereiding. Maar dat kan over een paar weken ook weer anders zijn."

"Ik denk dat er heel veel interesse is in al onze spelers. Dest heeft een heel mooie ontwikkeling doorgemaakt, dus daar staan we niet raar van te kijken", reageert Ten Hag op de geruchten. "Als Dest vertrekt, is het wel wat dunnetjes daar. Ik ben geen voorstander van zijn vertrek, maar mocht het gebeuren, dan moeten we wel op zoek naar een vervanger."

Fitte selectie 
Verder liet Ten Hag op de persconferentie weten dat Lisandro Martínez weer inzetbaar is. De Argentijn ontbrak in de openingswedstrijd tegen Sparta door een blessure, maar trainde vrijdag weer mee. Daarmee is de selectie van Ajax weer helemaal fit. Enkel Nicolas Tagliafico ontbreekt vanwege een schorsing.
 
De wedstrijd tegen RKC Waalwijk is de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Zondagmiddag om 16:45 uur trapt Ajax af.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020