Elia ontkent tekengeld bij Utrecht: "Het is echt een leugen"

Elia ontkent tekengeld bij Utrecht: "Het is echt een leugen"

18 september 2020 – Eljero Elia heeft de afgelopen weken gemerkt dat zijn transfer naar FC Utrecht de tongen behoorlijk los heeft gemaakt. Er werd gesuggereerd dat de aanvaller behoorlijk wat tekengeld heeft ontvangen om bij de club te komen, maar dat ontkent hij in alle toonaarden. Hij vindt de onrust rondom zijn salaris irritant.Hij ontkent met klem dat hij tekengeld heeft ontvangen van de club. "En als ik tekengeld had gekregen, so what?", zegt Elia tegen de NOS. "Aan wie is het om over mijn tekengeld te discussiëren? Ik kan er niets aan doen. Je moet in alle opzichten rekening houden met deze tijd, maar een speler hoort te krijgen wat hij hoort te verdienen volgens de club. Ik snap niet dat hierover wordt geklaagd. Ik hoor niemand als een speler voor 40 miljoen naar Chelsea gaat."

De 33-jarige buitenspeler benadrukt dat het niet waar is dat hij tekengeld zou hebben gekregen. "Het is echt een leugen, Utrecht is al heel ver voor me gegaan. Ik heb een heel mooi voorstel gekregen en daar ben ik heel blij mee. Ik wilde terug naar Nederland en ze hebben een heel mooi plan, spreken ambitie uit. Dat past bij mij. Elke speler wil graag bij zo'n club spelen. Dat kan je ook zien aan de transfers. Utrecht is continu bezig zich te verbeteren."

Elia begint vrijdag met Utrecht aan het seizoen met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Volgens de international is het doel om in de topvier te eindigen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020