Stegeman: "We mogen best iets meer met de borst vooruit lopen"

Stegeman: "We mogen best iets meer met de borst vooruit lopen"

18 september 2020 – PEC Zwolle beleefde vorig seizoen een uiterst moeizaam jaar en wat dat betreft kwam het stilleggen van de competitie niet slecht uit voor de ploeg uit Overijssel. Dit seizoen moet het beter gaan, vindt John Stegeman. De trainer stelt dat iets meer bravoure goed zou zijn.Lijfsbehoud is echt het minimum voor PEC Zwolle, vindt de coach. "Op dit moment is voor het belangrijkste dat we een stabiel seizoen draaien, maar we moeten uitdagingen ook niet uit de weg gaan. We hoeven ook niet altijd maar bescheiden te blijven", zegt de trainer tegen Voetbal International. "We mogen best iets meer met de borst vooruit lopen en uitspreken dat we het beter willen doen. Dat we niet willen verliezen en hoger willen eindigen dan mensen misschien van ons verwachten. Ik ga hier nu niet schreeuwen dat we in het linkerrijtje móéten eindigen, maar ik vind wel dat je elkaar elke dag moet dwingen het maximale eruit te halen."

Er mag dus wel iets meer kleur op de wangen bij PEC, vindt de trainer. "Bescheidenheid is prima, maar dat moet niet betekenen dat wanneer het even tegenzit de koppies gaan hangen. Op het moment dat je gaat zeggen: wij willen niet degraderen, gaat iedereen geloven dat het goed is als we daar net boven staan."

PEC verloor vorige week met 0-2 van Feyenoord en heeft zaterdag weer een pittige wedstrijd. Het speelt dan om 16.30 uur uit tegen AZ.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 1 november 2020

  2. zaterdag 31 oktober 2020