Van den Brom gefrustreerd richting KNVB: "Zit diep"

Van den Brom gefrustreerd richting KNVB: "Zit diep"

18 september 2020 – De wond van het mislopen van Europees voetbal is nog altijd niet geheeld bij FC Utrecht. Door het besluit van de KNVB om de bekerfinale te schrappen en niets te doen met de wedstrijd minder in de competitie van de Domstedelingen, zal Utrecht niet in de Europa League gaan spelen. John van den Brom baalt er nog steeds van.Hij wil er niet te vaak meer over beginnen, maar spuit zijn gal toch nog in De Telegraaf. "Maar als jullie het toch weer naar voren halen, dan merken jullie wel dat het nog altijd diep zit bij mij", begint de trainer zijn relaas. "We hebben het geaccepteerd, maar als we erover praten, kan ik niet doen of er niets is gebeurd. We zijn tekortgedaan en dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor AZ, SC Cambuur en De Graafschap."

Het is nu aan Utrecht om dit seizoen wel Europees voetbal te bereiken. De negatieve energie moet volgens hem worden omgezet in positieve. "Onbewust wel. Je kunt het altijd gebruiken en meenemen in de aanloop naar een nieuw seizoen", stelt de trainer. "We hopen dat we het als een soort rode draad door het seizoen heen kunnen laten lopen. Om te laten zien dat we wel tot iets in staat zijn. Maar we zijn ons er wel van bewust dat we het zelf moeten doen en dat het geen zin heeft om de hele tijd achterom te kijken."

Utrecht kwam door de Europese verplichtingen van tegenstander AZ vorige week nog niet in actie in de Eredivisie en begint vrijdag aan het seizoen met een uitduel met VVV-Venlo. Het doel is om de topdrie aan te vallen, zegt de coach. "Ik houd er wel van om zoiets uit te spreken. Het is ook een beetje branie dat je moet hebben. Hoe meer je erin gelooft, hoe groter de kans is dat het lukt. Als niemand erin gelooft dan is het gedoemd te mislukken. En als we vijfde of zesde worden dan hebben we misschien nog steeds het maximale uit het seizoen gehaald, maar dan waren anderen gewoon beter."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020