Vitesse: "Geluk bij ongeluk dat er geen spelers besmet zijn"

Vitesse: "Geluk bij ongeluk dat er geen spelers besmet zijn"

18 september 2020 – De voorbereiding van Vitesse op de wedstrijd tegen Sparta van zaterdag verloopt allerminst vlekkeloos. Donderdag werd namelijk naar buiten gebracht dat acht leden van de staf positief werden getest op het coronavirus en nu in isolatie zitten. Slecht nieuws, weet Johannes Spors.Het betreft Thomas Letsch, assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en de andere stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en coördinator medische zaken en fysiotherapeut Jos Kortekaas. Geen enkele speler is positief getest. "We hebben een heel strikt protocol en proberen zoveel mogelijk afstand in acht te nemen tot elkaar", zegt technisch directeur Spors tegen De Telegraaf. "De coaches hebben een kantoor. Daarin hebben we alle maatregelen genomen, die nodig leken te zijn."

"We hebben de ramen open, er wordt onderling afstand gehouden en er wordt gedesinfecteerd. Af en toe komen de trainers daar samen en dat lijkt toch de plek te zijn geweest, waar de infectie verspreid is." Spors vindt de situatie vervelend, maar beseft dat het in 2020 de gang van zaken is. "Je ziet het overal in Europa gebeuren. Dit is ons leven in 2020. Het is een geluk bij een ongeluk, dat er geen spelers besmet zijn. Al wachten we nog op de uitslag van de laatste testronde voor de wedstrijd tegen Sparta. Dat is altijd weer een spannend moment en zeker nu."

Vitesse speelt zaterdag om 18.45 uur thuis tegen Sparta. Edward Sturing zal die wedstrijd coachen, met de hulp van Nicky Hofs.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020