'De Boer voert goed gesprek; KNVB plant direct nieuwe afspraak'

'De Boer voert goed gesprek;  KNVB plant direct nieuwe afspraak'

18 september 2020 – Het ziet er goed uit voor Frank de Boer bij de KNVB. De oefenmeester is hard op weg om de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal te worden en voerde donderdag een goed eerste gesprek met de bond, zo weet het Algemeen Dagblad. Er is meteen een nieuw moment gepland om om tafel te gaan.De vijftigjarige trainer heeft er zelf wel oren naar om de nieuwe keuzeheer te worden bij Oranje en maakte dat donderdag ook duidelijk. Het gesprek verliep voor beide partijen succesvol en daarom is er direct een tweede overleg ingeroosterd. De Boer staat op dit moment zodoende bovenaan de lijst om Ronald Koeman op te volgen. Ook Frank Rijkaard en Peter Bosz stonden eerder op die lijst, maar zij hadden geen oren naar het bondscoachschap.

De Boer is nu dus de grootse kanshebber, maar moet volgens De Telegraaf wel akkoord gaan met huidige staf die er is neergezet. Er is dus geen ruimte voor eigen invulling, iets wat doorgaans wel gebruikelijk is voor trainers. Dat is slecht nieuws voor Orlando Trustfull, die vaak de rechterhand is van De Boer.

De KNVB-directie maakt haast met het vinden en presenteren van een nieuwe bondscoach. De directie wil voor de aanstaande interlandperiode begin oktober graag een nieuwe keuzeheer hebben aangesteld, zodat Oranje verder kan bouwen in de Nations League en richting het EK.

Lees ook: Frank de Boer ziet bondscoachschap zitten: "Een hele eer"

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 30 oktober 2020

  2. donderdag 29 oktober 2020