Slot: "Ik was best wel onder de indruk van PEC tegen Feyenoord"

Slot: "Ik was best wel onder de indruk van PEC tegen Feyenoord"

17 september 2020 – Terwijl de Champions League-kater nog niet helemaal verdwenen is, bereidt AZ zich voor op de eerste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. Arne Slot zag de Zwollenaren afgelopen zaterdag verliezen van Feyenoord, maar was wel onder de indruk van wat de komende tegenstander liet zien.De Champions League-droom van AZ spatte dinsdag uiteen door een 2-0 nederlaag tegen Dinamo Kiev. "Tijdens de wedstrijd bleek dat Dinamo Kiev niet zo sterk was dat we volledig kansloos waren. Met Gent als volgende tegenstander hebben we echt een heel mooie kans gemist", blikt Slot in gesprek met het clubkanaal terug.

De trainer kijkt uit naar de volgende wedstrijd. "Waar ik het meest naar uit kijk? Het feit dat er weer supporters bij aanwezig zijn. In al onze Champions League-ontmoetingen was er geen publiek aanwezig. Het is dus heel erg leuk om, ondanks dat het niet helemaal vol zit, weer voor publiek te spelen."

PEC Zwolle is de eerste tegenstander die AZ in competitieverband treft. "Ik was best wel onder de indruk van het feit dat zij zo dominant konden spelen tegen zo'n sterke ploeg als Feyenoord. Ze hadden heel veel de bal, maar wij hebben na afgelopen dinsdag geleerd dat niet altijd de ploeg wint die het meest dominant is. In dit geval won Feyenoord ook van PEC en konden ze hun dominantie niet omzetten in heel grote kansen."

Slot weet nog niet zeker of hij tegen PEC Zwolle een beroep kan doen op Ron Vlaar en Calvin Stengs. "Zij hebben beiden lang gespeeld en daarvoor niet heel veel."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020