Weghorst wijst Wolfsburg de weg, Ieren verrassen AC Milan niet

17 september 2020, 21:52

VfL Wolfsburg meldt zich volgende week in de derde voorronde van de Europa League. De Duitse club was donderdag in de tweede kwalificatieronde met 0-4 te sterk voor het Albanese KF Kukësi. Wout Weghorst wees Wolfsburg de weg door het eerste en derde doelpunt te maken. AC Milan plaatste zich eveneens voor de volgende ronde door met 0-2 te winnen van Shamrock Rovers.

KF Kukësi - VfL Wolfsburg 0-4

Wolfsburg was het aan zijn stand verplicht om door te stoten naar de volgende voorronde van de Europa League en maakte in Albanië geen fout. Weghorst scoorde na twintig minuten zijn eerste doelpunt van het seizoen door vanaf een meter of vijf de bal uit de lucht te nemen en in de verre hoek te werken. Maxence Lacroix verdubbelde de marge, waarna Weghorst een kwartier voor tijd zijn tweede van de avond maakte door van dichtbij binnen te tikken. Admir Mehmedi bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 0-4. In de volgende ronde neemt Wolfsburg het op tegen Desna Chernigov uit Oekraïne.

Shamrock Rovers - AC Milan 0-2

Ook AC Milan maakte donderdag geen fout in de tweede kwalificatieronde. Shamrock Rovers, de vice-kampioen van Ierland, werd met 0-2 opzij gezet. Wie anders dan Zlatan Ibrahimovic brak na ruim twintig minuten de ban. Halverwege de tweede helft verdubbelde Hakan Calhanoglu de score, wat ook het laatste doelpunt van de wedstrijd bleek te zijn. Milan komt volgende week donderdag weer in actie. Dan is het FK Bodø/Glimt van de Nederlandse doelman Joshua Smits de tegenstander.