'Sam Lammers voor tien miljoen euro naar Atalanta'

'Sam Lammers voor tien miljoen euro naar Atalanta'

17 september 2020 – Sam Lammers heeft zijn droomtransfer naar Atalanta Bergamo te pakken, zo meldt het Eindhovens Dagblad donderdagavond. PSV houdt een transfersom van tien miljoen euro inclusief bonussen over aan de verkoop van de 23-jarige aanvaller. Lammers reist vrijdag af naar Italië om de overgang af te ronden.De Italiaanse club zat al een tijdje achter Lammers aan. Atalanta verhoogde meerdere malen het bod op de aanvaller, maar bood steeds minder dan PSV verlangde. Het is de Eindhovense club uiteindelijk gelukt om een bedrag in de dubbele cijfers te ontvangen voor Lammers, die nog tot volgend jaar zomer vastlag in Eindhoven. Atalanta maakt eerst negen miljoen euro over PSV en door bonussen kan het totaalbedrag oplopen naar tien miljoen euro.

Ook in Friesland rinkelt de kassa, zo schrijft Voetbal International. Lammers werd in het seizoen 2018/19 verhuurd aan sc Heerenveen en de Friezen ontvangen tien procent van de transfersom. Door eenzelfde afspraak ontvangt Heerenveen ook tien procent van de transfersom van Sven Botman van Ajax naar Lille. Willem II pikt volgens het Brabants Dagblad ook een graantje mee en krijgt een opleidingsvergoeding van 45.000 euro.

PSV was van plan om het contract van Lammers te verlengen, maar de interesse van Atalanta gooide roet in het eten. De aanvaller speelde in totaal slechts 29 officiële wedstrijden voor PSV waarin hij zes keer trefzeker was. De vervanger van Lammers loopt mogelijk rond in China. Onder meer het Eindhovens Dagblad schreef deze week dat PSV zich hoopt te versterken met de Israëlische goalgetter Eran Zahavi (33).

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 29 oktober 2020

  2. woensdag 28 oktober 2020