PEC Zwolle huurt Oranje-talent Pherai van Dortmund

PEC Zwolle huurt Oranje-talent Pherai van Dortmund

17 september 2020 – PEC Zwolle heeft zich versterkt Immanuel Pherai. De Zwollenaren nemen de negentienjarige aanvallende middenvelder op huurbasis over van Borussia Dortmund. "Wij gaan vanuit dat Immanuel perfect past binnen onze huidige selectie. Het is nu zaak voor hem om speelminuten te maken en van waarde te worden voor onze club", aldus technisch manager Mike Willems.Pherai stapte in de zomer van 2017 over van AZ naar Borussia Dortmund. Zijn officiële debuut voor de Duitse grootmacht maakte hij nog niet, maar wel trainde hij regelmatig mee met het eerste elftal. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kwam hij in actie in diverse oefenwedstrijden van Dortmund.

"Immanuel heeft de hele voorbereiding met de eerste selectie van Borussia getraind, waarin hij drie keer scoorde en een assist verzorgde. Hij speelde onder andere mee in het oefenduel tegen Feyenoord, waarin hij liet zien bij een Duitse topclub mee te kunnen. Immanuel is een rechtspoot met een enorme drive die met snelheid, diepgang en balvaardigheid tegenstanders zijn wil oplegt. Dat type speler kunnen wij goed gebruiken", aldus Willems.

Pherai is blij met de kans die hij in Zwolle krijgt. Door hier op huurbasis te gaan spelen kan ik mij nog meer ontwikkelen. Het spelen van wedstrijden op niveau is voor mij als 19-jarige nu topprioriteit. De enthousiaste gesprekken die ik heb gevoerd met de trainer en technisch manager gaven mij het gevoel dat PEC Zwolle een concreet plan met me heeft. Het is nu aan mij om te laten zien dat de club de juiste persoon heeft aangetrokken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020