Tottenham Hotspur voorkomt ternauwernood blamage

17 september 2020, 19:53

Tottenham Hotspur heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Tegen het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv boekte het team van trainer José Mourinho een zwaarbevochten 1-2 zege. Een kwartier voor tijd keek de Londense formatie nog tegen een 1-0 achterstand aan.

De Engelse plaatste zich afgelopen seizoen ternauwernood voor Europees voetbal door als zesde in Premier League te eindigen. Met Steven Bergwijn in de basis trad Tottenham Hotspur donderdag aan in Bulgarije. De Nederlandse aanvaller was na tien minuten dicht bij het openingsdoelpunt, maar zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied eindigde op de lat.

De manschappen van Mourinho hadden moeite met het creëren van grote kansen en kwamen krap twintig minuten voor tijd zelfs op achterstand. Georgi Minchev scoorde de 1-0 en vergrootte daarmee de zorgen van de bezoekers. Een kleine tien minuten later kantelde de wedstrijd in Engels voordeel. Momchil Tsvetanov en Birsent Karagaren van Plovdiv werden met rood van het veld gestuurd en Tottenham kreeg een penalty, die benut werd door Harry Kane. Tegen de negen Bulgaren maakte Tanguy NDombèlé een paar minuten later de winnende 1-2.

FC Kopenhagen en Galatasaray

Tegelijk met Tottenham Hotspur hebben FC Kopenhagen en Galatasaray zich geplaatst voor de volgende voorronde van de Europa League. Kopenhagen, kwartfinalist van het voorbije seizoen, maakte in de laatste minuten achterstand goed tegen het Zweedse IFK Göteborg en won met 1-2. Galatasaray versloeg Neftçi (Azerbeidzjan) met 1-3.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!