Robben: "Volgens mij bepaal ik nog altijd wat ik zelf doe"

Robben: "Volgens mij bepaal ik nog altijd wat ik zelf doe"

17 september 2020 – De rentree van Arjen Robben verliep niet zoals gehoopt. De 36-jarige aanvaller van FC Groningen moest vanwege een blessure al na een half uur de strijd staken en vertrok na zijn wissel bijna direct naar huis. Her en der werd geroepen dat Robben nu écht een punt achter zijn loopbaan moest zetten, maar opgeven staat niet in het woordenboek van de routinier."Iedereen mag dat zeggen", vertelt Robben donderdag in een interview met RTV Noord. "Dat is ook het mooie aan sport, iedereen heeft zijn mening. Mensen vanaf de zijlijn kunnen van alles roepen. Maar ik hecht meer waarde aan de mening van de mensen met wie ik werk. Volgens mij bepaal ik nog altijd wat ik zelf doe."

Robben besloot zondag na het oplopen van de liesblessure snel huiswaarts te keren. "Ik was er op dat moment zo klaar mee. Je bent een sporter en hebt emoties. Ik was boos, teleurgesteld en daar is volgens mij ook niks mis mee. Als dat niet meer kan dan weet ik het ook niet meer", aldus Robben. "Daarna heb ik eerst de dingen gedaan die goed zijn voor mijn lijf, om de eventuele schade zoveel mogelijk te beperken."

De blessure van Robben valt mee, maar een datum voor zijn rentree wil hij nog niet prikken. "Als ik zeg dat ik over twee weken terug ben en je bent over twee weken niet terug, zeggen mensen dat het niet goed gaat. Als ik zeg dat ik over zes weken mijn rentree maak en ik ben sneller, dan zullen mensen zeggen dat ik risico ga nemen. Daarom denk ik dat het zo beter is. Als het goed is, dan is het goed."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 31 oktober 2020

  2. vrijdag 30 oktober 2020