'Suárez slaagt voor taaltest en is stap dichter bij Juventus'

17 september 2020, 17:07   Bijgewerkt: 17 september 2020, 19:25

Luis Suárez is volgens La Gazzetta dello Sport geslaagd voor de Italiaanse taaltest die hij donderdag in Perugia heeft afgelegd. De Uruguayaanse aanvaller van FC Barcelona legde het examen af voor een Italiaans paspoort. Dat heeft hij nodig om de overstap naar Juventus te kunnen maken.

Serie A-clubs mogen per transferperiode twee spelers van buiten de Europese Unie aantrekken. Dat heeft Juventus met Arthur (Brazilië) en Weston McKennie (Verenigde Staten) deze zomer al gedaan. Met het Italiaanse paspoort wordt Suárez gezien als EU-burger en kan hij alsnog worden gecontracteerd door de club van Matthijs de Ligt.

Lees ook'Suárez gespot in Italië

Nu Suárez is geslaagd is voor de taaltest, is hij weer een stap dichterbij een overgang naar Juventus. Het paspoort heeft hij echter nog niet binnen. Of dat gaat lukken voor het sluiten van de transfermarkt, is nog maar de vraag. Juventus wordt ondertussen ook in verband gebracht met een andere spits: Edin Dzeko van AS Roma. Hij zou bij de Romeinse club mogen vertrekken als Arek Milik overkomt van Napoli.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen