'Bayern en Ajax in onderhandeling over Dest: eerst bod afgewezen'

'Bayern en Ajax in onderhandeling over Dest: eerst bod afgewezen'

17 september 2020 – Bayern München heeft de jacht op Sergino Dest (19) serieus vol ingezet. Nadat eerder vandaag de berichten vanuit Duitsland kwamen dat Der Rekordmeister een persoonlijk akkoord had bereikt met de Ajacied, is er zelfs een eerste bod van vijftien miljoen euro uitgebracht. Vooralsnog is dat afgewezen, maar de gesprekken over een aanstaande overgang gaan door. Dat schrijven Voetbal International en De Telegraaf, terwijl Sky Germany eerder vandaag naar buiten kwam met het persoonlijke akkoord tussen beide partijen. Hoewel hij gisteren (woensdag) nog werd gelinkt aan een overgang naar FC Barcelona, zou Bayern München hem met de transfersom van Thiago graag zo spoedig naar de Bundesliga willen halen. Bovendien kan FC Barcelona hem voorlopig niet betalen én heeft die club zich nog niet gemeld in Amsterdam.

Dat geldt voor Bayern München dus wel, al is hun eerste bod afgewezen. Ajax liet eerder weten dat Dest – die buiten de basis lijkt gevallen in Amsterdam vooralsnog – voor zo'n twintig á 25 miljoen euro mag vertrekken. 'Hoewel Ajax ook begrijpt dat de oorspronkelijke vraagprijs van voor de coronacrisis (dertig miljoen euro) vanwege de nieuwe financiële werkelijkheid niet meer realistisch is, wil de Nederlandse Champions League-deelnemer nog altijd twintig miljoen euro vast en vijf miljoen min of meer gegarandeerde bonussen ontvangen', schrijft De Telegraaf. Middenvelder Thiago verlaat Bayern op zeer korte termijn voor dertig miljoen, waardoor er de nodige hoeveelheid cash is. Sportdirecteur Hasan Salihamidzic en hoofdscout Marco Neppe waren al in de Johan Cruijff ArenA voor overleg.

Volgens De Telegraaf was zijn plek op de reservebank tegen Sparta Rotterdam ook al vanwege de transferontwikkelingen. Ook heeft hij een aanbieding om zijn tot in 2022 lopende contract in Amsterdam te verlengen afgewezen. Door het vertrek van Álvaro Odriozola (was gehuurd) en de moeizame onderhandelingen over een nieuw contract van David Alaba zoekt Bayern München een nieuwe back. Dest stond eerder in de belangstelling van Barcelona, Manchester en Paris Saint-Germain. Maar Bayern München ligt duidelijk op pole position.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 oktober 2020

  2. donderdag 22 oktober 2020