'Suárez gespot in Italië, Dest persoonlijk rond met Bayern'

'Suárez gespot in Italië, Dest persoonlijk rond met Bayern'

17 september 2020 – Luis Suárez is donderdagochtend gesignaleerd in Italië. De aanvaller van FC Barcelona heeft een privévlucht naar Perugia genomen om daar een examen te verrichten om Italiaans staatsburger te worden. Dat is een verplichte stap, wil hij zijn overgang naar Juventus nog rondmaken. Dat schrijven onder andere La Gazetta dello Sport en Tuttomercatoweb, die beweren dat de spits het examen vandaag nog wil halen. Als hij geen Italiaans staatsburger wordt, dan zou de overgang naar de Oude Dame niet op tijd kunnen worden afgerond. Dat heeft te maken met dat hij een niet-EU-speler is en het papierwerk dan niet voor het sluiten van de transfermarkt afgerond zou kunnen worden. Juventus mag maximaal twee spelers van buiten de Europese Unie halen en die heeft het al gehaald. 

Zodoende leek een overgang naar het Allianz Stadium onmogelijk in de zomer, terwijl Suárez persoonlijk al akkoord was met Juventus. Door deze move hoopt hij de overgang alsnog in orde te maken. De Uruguayaan is overigens niet de enige Barcelona-speler die in Italië werd gesignaleerd: ook Arturo Vidal zou vandaag (donderdag) zijn overgang naar Internazionale rond willen maken in Milaan.

Lees ookKoeman sprak met spits Suárez: "Het is nu afwachten"

Dest persoonlijk rond Bayern
Verder zou Sergino Dest volgens Sky Sport Germany een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Bayern München. Hoewel hij gisteren (woensdag) nog werd gelinkt aan een overgang naar FC Barcelona, zou Der Rekordmeister hem met de transfersom van Thiago graag naar de Bundesliga willen halen.

De back werd aan beide clubs al vaker gelinkt de laatste maanden, momenteel ligt er mogelijk dus al een persoonlijk akkoord. Ajax liet eerder weten dat Dest – die buiten de basis is gevallen in Amsterdam vooralsnog – voor zo'n twintig á 25 miljoen euro mag vertrekken. Middenvelder Thiago verlaat Bayern op zeer korte termijn voor dertig miljoen, waardoor er de nodige hoeveelheid cash is. Barça zou Dest in eerste aanzet willen huren van Ajax.


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 31 oktober 2020

  2. vrijdag 30 oktober 2020