Sparta zonder angst naar Vitesse, ondanks corona-uitbraak

17 september 2020, 13:55

Sparta Rotterdam heeft niet overwogen om te vragen het duel met Vitesse te cancelen na de vele besmettingen in Arnhem. De volledige technische staf van de Arnhemmers zit in quarantaine na een uitbraak. "We gaan gewoon naar Arnhem. Eenvoudigweg omdat de protocollen voorschrijven dat de bond bepaalt wanneer een wedstrijd doorgaat en niet de clubs."

Dat vertelt technisch directeur Henk van Stee tegenover het Algemeen Dagblad over de situatie. "Omdat we er vanuit gaan dat het voor ons gewoon veilig is om te spelen", aldus Van Stee. "Onze spelers komen in de bus aan bij Gelredome, zitten in hun eigen kleedkamer, en gaan vervolgens het veld op. Ze komen dus niet in contact met besmette Vitesse-mensen."

Lees ook: Corona-uitbraak bij Vitesse: Sturing tijdelijk op de bank

Dat er geen enkele speler is besmet en liefst acht stafleden wél, is 'frappant', zo vindt ook Van Stee. "Spelers en trainers werken dagelijks intensief met elkaar en dan blijkt uit de testen dat alleen acht leden van de technische staf besmet zijn. Dat is op zijn minst opvallend, toch? Maar goed, we zijn er alleen maar blij mee hoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen