'KNVB wil De Boer aanstellen voor het EK 2021 én WK in 2022'

'KNVB wil De Boer aanstellen voor het EK 2021 én WK in 2022'

17 september 2020 – De KNVB ziet in Frank de Boer de bondscoach voor het EK 2021 én het WK 2022. De Nederlandse coach heeft het eerst gesprek al achter de rug en er is een vervolgafspraak gemaakt om ook inhoudelijk dieper op de materie in te gaan. Daarmee zou er worden gekozen voor een coach voor de langere termijn, in plaats van een opvolger van Ronald Koeman voor alleen het komende toernooi.Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Volgens de ochtendkrant waren inderdaad ook Frank Rijkaard en Peter Bosz in beeld bij de KNVB, maar beide gaven nul op rekest voor een eerste gesprek. Met De Boer is die eerste ontmoeting inmiddels naar tevredenheid achter de rug en wacht er een volgende ontmoeting. 'Op korte termijn vergadert eerst de raad van commissarissen van de KNVB over de stand van zaken in het bondscoach-dossier. Waarschijnlijk dus op zijn vroegst komende week wordt nog meer duidelijk', schrijft de ochtendkrant.

Dat de voetbalbond een trainer wil die Oranje begeleidt tijdens het komende EK én het WK van 2022 maakt de keuze voor de meer jonge De Boer ook weer logischer. Verder zou Henk ten Cate niet geschikt zijn bevonden door de KNVB en Louis van Gaal te dominant volgens de spelersgroep, waardoor De Boer vooralsnog de meest logische keuze is volgens de KNVB. Dat is enigszins opmerkelijk: in Nederland presteerde de coach namelijk uitstekend, maar over de landsgrenzen ging het keer op keer mis voor de voormalig Ajax-trainer. De Boer liep om die reden toch wel een deukje op in zijn reputatie. 

Lees ook: Alle pijlen wijzen op De Boer, maar van akkoord nog geen sprake

Nadat er dus diverse kandidaten afhaakten of als niet-geschikt werden bestempeld, wijzen de pijlen voorlopig op De Boer, die zelf al liet doorschemeren wel open te staan voor de functie. "Een droombaan? Nou, ik vind het een hele eer als je bondscoach mag zijn van dit land. Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste baan van Nederland", zo vertelde hij tegenover FOX Sports.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 31 oktober 2020

  2. vrijdag 30 oktober 2020