'Liverpool rondt komst Thiago af: weg voor Wijnaldum vrij'

17 september 2020, 11:35

Thiago (29) gaat zeer vermoedelijk op korte termijn dan toch de overstap maken naar Liverpool. De middenvelder van Bayern München werd al heel de transferzomer gelinkt aan The Reds, maar de overgang leek even spaak te lopen. Inmiddels zou de transfer dan toch in kannen en kruiken zijn.

Dat schrijven diverse Engelse media, met The Athletic als eerste bron. Er wordt zo'n dertig miljoen euro betaald aan Bayern München voor de diensten van de door FC Barcelona opgeleide voetballer. De Catalanen hadden zelf ook interesse in Thiago; de clubleiding zou hem liever zien komen dan de door Ronald Koeman gewenste Georginio Wijnaldum. Door de financiële situatie was Thiago's komst echter sowieso lastig voor Barça.

Daardoor kwam de deal tussen Bayern en Liverpool alsnog rond, waardoor de Spaanse middenvelder binnenkort op Anfield te bewonderen is. Het contract van Thiago loopt in de zomer van 2021 af en Bayern kon hem niet overtuigen om zijn verbintenis met vier (!) seizoenen te verlengen, waardoor een overgang dus lonkt. In Liverpool tekent hij een verbintenis tot en met 2024.

Wat voor gevolgen dat heeft voor Wijnaldum, is niet bekend. De Nederlander staat in de belangstelling van FC Barcelona, dat Thiago als back-up had. Anderzijds had Liverpool ook Thiago in het vizier om te halen, mocht Wijnaldum vertrekken. Aangezien dat eerste gebeurd is, ligt de weg voor Wijnaldum mogelijk ook vrij. De vraag is echter wel of ze hem in Barcelona wel kunnen betalen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen