Corona-uitbraak bij Vitesse: Sturing tijdelijk op de bank

17 september 2020, 10:58   Bijgewerkt: 17 september 2020, 11:07

Vitesse heeft te maken gehad met een forse corona-uitbraak. Liefst acht (!) leden van de technische staf zijn besmet geraakt met het virus en ontbreken komend weekend om die reden tegen Sparta, onder wie hoofdtrainer Thomas Letsch. Om die reden keert Edward Sturing opnieuw voor even terug op de bank in Arnhem en wordt ondersteund door Nicky Hofs. Het duo leidt, samen met Johannes Spors, voorlopig ook de trainingen.

Dat heeft Vitesse bekend gemaakt. Thomas Letsch, assistent-trainers Joseph Oosting, Jan Fiesser en de andere stafleden Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends en Dennis van der Meulen en coördinator medische zaken en fysiotherapeut Jos Kortekaas zijn besmet geraakt met het virus. Oosting was de eerste bij wie de besmetting naar voren kwam.

"Ondanks het volgen van het protocol en allerlei aanvullende voorzorgsmaatregelen, zijn we als club getroffen door het virus", licht technisch directeur Spors toe. "Afgelopen vrijdag is iedereen getest met het oog op de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. Daarbij bleek dat Joseph positief getest was op corona. Een extra testronde op zaterdag, vanwege de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht, duidde geen andere gevallen aan." Pas toen maandag een nieuw staflid besmet bleek, werden alle stafleden getest met positieve uitkomst.

De spelers worden uiteraard nauwkeurig getest volgens het protocol van de KNVB. "We kijken terug op een goede voorbereiding en waren klaar voor de start van de competitie", vervolgt Spors. "We willen onze overwinning op RKC Waalwijk graag een passend gevolg geven tijdens onze Airborne-wedstrijd. Temeer omdat we eindelijk weer onze supporters mogen ontvangen. De voorbereiding in deze week is verre van ideaal, maar het lijkt erop dat we dankzij adequaat handelen verdere besmettingen hebben voorkomen."

Sturing voor de groep

Vitesse heeft contact opgenomen met de KNVB en de voetbalbond reageerde begripvol, zo licht algemeen directeur Pascal van Wijk toe. "Samen hebben we zorgvuldig de situatie besproken. We zijn blij met het begrip vanuit de voetbalbond en de dispensatie die verleend is zodat Johannes samen met Edward en Nicky zaterdag het duel kunnen leiden", aldus Van Wijk, over het Eredivisie-duel dat gewoon doorgang vindt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen