Spoorboekje: Leeuwinnen tegen Rusland, Bundesliga van start

18 september 2020, 07:00   Bijgewerkt: 17 september 2020, 23:41

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 18 september.

Nieuws

Loting play-offs EL

De loting voor de play-offs van de Europa League vindt vanmiddag plaats. Willem II en PSV gaan de koker in. Zij nemen het in de derde kwalificatieronde op tegen respectievelijk Rangers FC en NS Mura.

Wedstrijden

Bayern München – Schalke 04 (20.30 uur)

Ook in de Bundesliga gaat de bal weer rollen en meteen een fraai affiche. Het is niet alleen interessant hoe het met de ongenaakbare Champions League-winnaar Bayern München gaat, maar misschien nog wel meer hoe de opponent uit Gelsenkirchen ervoor staat. Na de rampzalige tweede seizoenshelft hield het vertrouwen in de technische staf, maar zorgde de voorbereiding opnieuw voor onrust. Dan is Bayern-uit niet bepaald een lekkere start...

VVV-Venlo – FC Utrecht (20.00 uur)

Nadat de woede over het verplaatsen van de eerste speelronde is gaan liggen, kan FC Utrecht beginnen aan het voor hen veelbelovende seizoen. Althans dat is de bedoeling. Eljero Elia, Mimoun Mahi, Django Warmerdam, Daniel Arzani, Justin Hoogma en Moussa Sylla: de Domstedelingen toonden ambitie op de transfermarkt en spraken dat ook uit. En dús is er maar één ding nodig: een zege op bezoek bij VVV-Venlo.

Rusland – Nederland (16.00 uur)

Met achttien punten uit zes duels staan de Nederlandse Leeuwinnen er uitstekend voor in de strijd om de EK-kwalificatie. De enige nog enig serieus te nemen concurrent is Rusland, waarvan het eerder nog won. Een gelijkspel is genoeg voor een goede uitgangspositie, maar dat is niet waarvoor Sarina Wiegman met haar ploeg afreist. Het is bovendien de eerste interland sinds het nieuws dat Wiegman naar Engeland zal vertrekken. 

Voetbal op tv

18.30 uur: Hamburger SV – Fortuna Düsseldorf, FOX Sports 6, live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

18.45 uur: Helmond Sport – FC Volendam, FOX Sports 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

20.00 uur: VVV-Venlo – FC Utrecht, FOX Sports 2, live verslag van het duel in de Eredivisie

20.00 uur: FC Familicao – Benfica, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Primeira Liga

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbaltalkshow

20.30 uur: Bayern München - Schalke 04, FOX Sports 6, live verslag van het duel in de Bundesliga

21.00 uur: Go Ahead Eagles – Jong Ajax, FOX Sports 3, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

21.00 uur: Roda JC – FC Dordrecht, FOX Sports 4, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen