'Barcelona klopt aan bij NAC voor terugkeer van Riera'

'Barcelona klopt aan bij NAC voor terugkeer van Riera'

17 september 2020 – FC Barcelona heeft aangeklopt bij NAC Breda voor de diensten van Roger Riera (25). De centrale verdediger moet niet de selectie van Ronald Koeman gaan versterken, maar gaan spelen voor het reserveteam van de Catalanen. Bij voorkeur zou Barça hem via een ruildeal terughalen, al krijgt hij vooralsnog nul op rekest.Dat schrijft BN/De Stem atlhans. Riera speelde tot en met 2014 in de jeugdopleiding van FC Barcelona, alvorens hij via Nottingham Forest, Celta de Vigo en Villarreal terechtkwam bij NAC Breda. Bij de Eerste Divisie-club heeft hij zich inmiddels opgewerkt tot een belangrijke kracht, waardoor ze hem in principe niet willen laten gaan.

Omdat Barcelona B de ambitie heeft uitgesproken om te promoveren naar het tweede niveau in Spanje, zoeken ze spelers met ervaring in de lagere niveaus van Spanje. Aan die eisen kan Riera voldoen, waardoor hij op het wensenlijstje is verschenen. Ondanks een in 2021 aflopend contract weigert NAC Breda voorlopig mee te werken.

Het arme FC Barcelona wil Riera middels een ruildeal losweken, maar daar voelt NAC Breda niets voor. Als de interesse serieus is en blijft, dan zal er een serieus geldbedrag op tafel moeten om Riera los te weken bij de Eerste Divisie-club, die hem dus het liefst gewoon in Breda houdt. Eerder vertrok Jan Paul van Hecke namelijk ook al achterin.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 januari 2021

  2. donderdag 14 januari 2021