'De Boer in vizier van KNVB als nieuwe bondscoach van Oranje'

17 september 2020, 00:10

In de zoektocht naar een opvolger voor Ronald Koeman is de KNVB uitgekomen bij Frank de Boer. De momenteel clubloze trainer zit na zijn ontslag bij Atlanta United zonder werk en gaat binnenkort om tafel met de Nederlandse bond. Dat meldt De Telegraaf.

Eerder was De Boer al assistent van Bert van Marwijk bij Oranje en mogelijk krijgt hij nu de kans om zelf bondscoach te worden. Het dagblad meldt dat de bond vaart zet achter een gesprek met De Boer. Het is de bedoeling dat er voor de volgende interlandperiode waarin gespeeld gaat worden tegen Mexico, Bosnië en Herzegovina en Italië, een nieuwe coach op de bank zit. Momenteel neemt Dwight Lodeweges de honneurs waar bij Oranje.

Zondag reageerde De Boer bij FOX Sports al even op het bondscoachschap. "Als je al die namen voorbij ziet komen, of dat nou Frank Rijkaard of Peter Bosz is, dan ben ik ook blij dat ik in dat rijtje zit. Een droombaan? Nou, ik vind het een hele eer als je bondscoach mag zijn van dit land. Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste baan van Nederland", sprak hij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen