'Tottenham gaat Real Madrid eindelijk verlossen van Bale'

16 september 2020, 22:21

Gareth Bale is bij Real Madrid momenteel niet veel meer dan een blok aan het been, maar daar kan op korte termijn een einde aan komen. De 31-jarige aanvaller wil graag terugkeren naar Tottenham Hotspur en die club doet er alles aan om hem in te lijven. Volgens diverse media kan de deal snel worden beklonken.

Het betreft geen koop, maar huur. Het is de bedoeling dat Bale voor een jaar verhuurd gaat worden aan Tottenham, dat daar iets minder dan vijftien miljoen euro voor op tafel moet leggen. Het salaris zal dan nog worden doorbetaald door Real Madrid. Dat is een flinke som geld, want in Madrid kan Bale rekenen op een jaarsalaris van zeventien miljoen euro bruto. Bale geniet in Madrid niet het vertrouwen van Zinedine Zidane en zal bij Tottenham een trainer treffen die wel fan van hem is. Volgens Engelse media heeft José Mourinho er op aangedrongen om de buitenspeler te halen.

Beide partijen zijn het voor grote delen met elkaar eens in de transfer, het is alleen nog zaak dat de laatste formaliteiten worden afgerond. Bale keert zodoende na zeven jaar bij de Spaanse grootmacht weer terug bij de club waar hij zijn grote doorbraak beleefde. In 2013 betaalde Real Madrid iets meer dan honderd miljoen euro om de buitenspeler los te weken uit Londen. Tot dusver speelde Bale 161 wedstrijden voor Real waarin hij 80 keer scoorde. Zijn contract loopt af in 2022.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen