Officieel: Feyenoord verkoopt Summerville (18) aan Leeds

16 september 2020, 15:11   Bijgewerkt: 16 september 2020, 16:21

Feyenoord heeft definitief afscheid genomen van Crysencio Summerville (18). De aanvaller is woensdagmiddag gepresenteerd bij Leeds United, waar hij in het O23-team gaat spelen. De achttienjarige buitenspeler tekent een contract tot en met 2023 bij de Premier League-club. Naar verluidt ontvangen de Rotterdammers een miljoen euro.

Leeds United en Feyenoord hebben het nieuws inmiddels bevestigd. Het liefst had Feyenoord het talent overigens behouden, zo laat het nogmaals weten in het persbericht. 'Summerville beschikte in De Kuip over een aflopend contract. De club heeft lange tijd geprobeerd een nieuwe verbintenis met hem aan te gaan. De speler gaf echter aan niet op het aanbod in te willen gaan, waardoor een vertrek voor beide partijen de oplossing is', schrijft Feyenoord.

De club leek lang ook op weg naar een nieuw contract voor de buitenspeler, wie het dan een keer had willen verhuren en vervolgens een kans wilden geven in De Kuip. Door de belangstelling van ondere andere Leeds United kwam het uiteindelijk niet tot een nieuwe verbintenis, waardoor een transfer voor alle partijen de beste oplossing was.

Naast Leeds United waren naar verluidt ook onder meer Wolverhampton Wanderers, RSC Anderlecht, Rangers en Red Bull Salzburg geïnteresseerd in de jeugdinternational, die uiteindelijk geen enkele officiële wedstrijd in Feyenoord 1 speelde. Wel maakte hij indruk op huurbasis van ADO Den Haag afgelopen seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen