Zoet koos voor Spezia met het EK 2021 in het achterhoofd

16 september 2020, 10:44   Bijgewerkt: 16 september 2020, 10:49

Jeroen Zoet heeft de overstap naar Serie A-club Spezia gemaakt om in beeld te blijven bij het Nederlands elftal. Met de wens om naar het EK 2021 te gaan in het achterhoofd, maakte hij deze zomer de overstap naar Italië. "Ik wil weer iedere week spelen en mij als voetballer verder ontwikkelen. Daar krijg ik in de Serie A een geweldige mogelijkheid voor."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. Zoet was bij PSV op de bank beland, mede door de komst van Yvon Mvogo en eerder Lars Unnerstall. Het project PSV bood uitkomst. "Enerzijds moet alles wijken in Spezia om in de Serie A te blijven en tegelijkertijd willen ze heel ambitieus de juiste stappen maken met de eigenaar van de club", aldus Zoet. "Niet door onbeperkt geld te pompen in de club, maar door gefaseerd te groeien."

Ook de competitie spreekt Zoet aan. "Kijk naar de Premier League, Bundesliga en Serie A. Al jarenlang kan iedereen net onder de topvijf tot nagenoeg de laatste speeldag degraderen in die topcompetities", stelt de doelverdediger, die het afgelopen half jaar bij FC Utrecht werd gestald. Tot dusver werd hij steevast opgeroepen voor het Nederlands elftal, met wie hij dus hoopt naar het EK 2021 te mogen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen