'Verjonging ADO zet door: Meijers op huurbasis geruild met Faye'

'Verjonging ADO zet door: Meijers op huurbasis geruild met Faye'

16 september 2020 – De grote verjoningskuur van ADO Den Haag krijgt een zeer bijzondere volgende wending. Aaron Meijers (32) - de laatste jaren captain in de Hofstad - vertrekt net als Tom Beugelsdijk naar Sparta Rotterdam. Hij wordt voor één seizoen verhuurd aan de Rottedammers, die op hun beurt Lassane Faye (22) de omgekeede weg laten bewandelen.Dat schrijven onder andere Omroep West en het Algemeen Dagblad althans. Zodoende krijgt ADO Den Haag meer financiële ruimte voor het komende seizoen. Dat is niet gek, want met Beugelsdijk, Lex Immers, Dion Malone, Erik Falkenburg en spoedig dus ook Meijers worden alle ervaren, maar ook dure krachten elders gestald. Meijers is de eerste bij wie het een huurtransfer is: gezien zijn tot in 2022 doorlopende verbintenis kan hij nog terugkeren bij ADO Den Haag.

Faye heeft wel een aflopend contract bij Sparta Rotterdam na dit seizoen, mogelijk wordt die verlengd alvorens hij naar ADO Den Haag verkast. De back kwam in 2019 over van Vitesse en maakte de nodige minuten afgelopen seizoen. In het eerste duel van de nieuwe jaargang, afgelopen weekend tegen Ajax, bleef hij echter negentig minuten op de bank.

Meijers werkte tussen 2014 en 2016 eerder samen met Fraser bij ADO Den Haag, dat na de vele veranderingen en vernieuwingen afgelopen weekend allesbehalve geweldig voor de dag kwam. Door het zwakke optreden van linksachter Boy Kemper wilde ADO het liefst nog een snelle back toevoegen aan de A-selectie. In een later stadium wordt gesproken over het mogelijk permanent maken van deze huurtransfer.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020