Feyenoord probeert eigenaar (nieuwe) Kuip te worden

Feyenoord probeert eigenaar (nieuwe) Kuip te worden

16 september 2020 – Feyenoord wil voordat het een besluit gaat nemen over de toekomst van De Kuip kijken of het een meerderheidsaandeel kan krijgen in het stadion. Of dat in het veelomvattende project Feyenoord City of in de oude Kuip is, maakt niet uit. De Rotterdammers willen proberen om inspraak te krijgen door (mede) eigenaar te worden.Dat schrijft RTV Rijnmond en werd eerder door Chris Woerts ook in Veronica Inside gemeld. 'Feyenoord wil onderzoeken wat er nodig is om de huidige Kuip te kopen en eigenaar van het stadion te worden. Meer dan de helft van de aandelen van het stadion zijn nu nog in het bezit van De Kromme Zandweg BV', schrijft de regionale omroep. 'Het is één van de wensen, danwel eisen, die de club heeft, alvorens het definitief 'ja' zegt tegen de komst van een nieuw stadion.' Dat aandeelhouderschap zou dus eventueel ook kunnen in het nieuwe stadion kunnen zijn, al is de laatste stand van zaken dat een nieuwe beslissing is uitgesteld.

Begin 2020 zou er een knoop worden doorgehakt, maar die knoop ligt nog altijd vast. 'De laatste stand van zaken is dat Feyenoord doorgaat met de ontwikkeling van Feyenoord City, maar dat het de knoop wederom niet definitief doorhakt. Het technisch ontwerp van het stadion zal de komende maanden afgerond worden', aldus RTV Rijnmond. De kosten, zo'n zes miljoen euro, daar draait Feyenoord niet voor op.

Lees ookGemeente wil duidelijkheid over Feyenoord City: 'geduld raakt op'

Ook dat was een eis van Feyenoord, dat in de vernieuwde businesscase bovendien minstens 'gegarandeerd' 28 miljoen wil overhouden per jaar. Ook moet het stadion binnen de 365 miljoen euro worden gebouwd, wil het project doorgang vinden. Dat laatste is nog wel altijd de insteek, omdat er nog altijd geïnvesteerd wordt in de bouwontwikkeling, maar de weg naar het nieuwe onderokmen is nog lang. 'De seinen staan met betrekking tot de financiering, de businesscase en de garanties rondom de bouwkosten nog altijd op rood', aldus het medium.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020