Krantenoverzicht AZ: verlies met (mogelijk) grote gevolgen

16 september 2020, 08:54

AZ werd dinsdagavond uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Een helft lang waren de Alkmaarders de baas over Dinamo Kiev, maar na een gruwelijke fout van Fredrik Midtsjo ging het alsnog pijnlijk mis voor de mannen van Arne Slot. Het zou volgens de ochtendkranten weleens een nederlaag met vervelende volgen kunnen zijn.

'AZ rest de Europa League, de middelbare school in plaats van de hogeschool. De uitschakeling is een enorme financiële tegenvaller. Het valt te hopen dat AZ niet gedwongen spelers moet verkopen om de coronacrisis het hoofd te bieden', schrijft De Telegraaf over de uitschakeling van AZ. 'Het kan zelfs moeilijk worden de selectie bij elkaar te houden, aangezien Idrissi eerder aangaf een andere uitdaging te zoeken en aanvoerder Koopmeiners een transfer niet bij voorbaat uitsloot. Stengs en Boadu blijven vooralsnog en blijven grote talenten, maar zouden juist in de Champions League een volgende stap moeten maken en hun ploeg bij de hand nemen. Die ontwikkeling missen ze.'

'Voor AZ is geen plaats tussen de grote jongens', kopt het Algemeen Dagblad, dat spreekt van twee kapitale blunders, doelend op ook de fout van Marco Bizot. 'En dus loopt AZ sowieso al 5 miljoen euro mis voor plaatsing voor de play-offs en kan het ook fluiten naar de bonus van ongeveer 40 miljoen voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi. Maar bovenal heeft het niet kunnen bewijzen dat het thuishoort in het miljoenenbal, waar het ook via de juridische weg zo hard voor knokte de afgelopen maanden. AZ wilde namelijk directe plaatsing voor het toernooi afdwingen, omdat het vond dat het toewijzen van Ajax als nummer één door de KNVB onrechtmatig was. Dat mislukte. En via de sportieve weg lukte het dus ook al niet.'

De Volkskrant noemt het spel van AZ 'steriel, sjablonen voetbal' tegen Dinamo Kiev. 'Het is een beetje het probleem met AZ, met zijn huisstijl van verzorgd voetbal. Als het draait, is het heerlijk om te zien. Zo niet, dan is het oervervelend. Dan is AZ een soort elftal van verkeerd afgestelde robotten die wachten op instructies van de meester, trainer Arne Slot', noteert het dagblad. 'Het was zeker tot de rust een verschrikking als kijkspel, Dinamo - AZ in een leeg stadion, terwijl de stemmen van voetballers en trainers van het beeldscherm spatten, wat dan nog enig vertier gaf. (...) Alleen controle van AZ, van a tot z. Controle, het toverwoord van menig trainer. Controle als fundament van iets moois. Met het gevaar dat controle het doel is en niet het middel. Het spel van Kiev was tot de rust afschrikwekkend, ongeveer in het tempo van de 75-jarige trainer Mircea Lucescu, nestor van het gilde.' Het bleek wel genoeg voor de zege tegen AZ.

Dagblad Trouw zag dat AZ een lesje in volwassenheid kreeg van Dinamo Kiev. 'Ja, de Alkmaarders mochten de bal meer hebben. Ze mochten ook naar hartenlust druk zetten. En ze mochten zich ook de betere wanen, wat had geresulteerd in kansjes voor De Wit, Boadu en Stengs. Maar vlak na rust, nadat Dinamo Kiev AZ uit had laten razen, was daar opeens de efficiëntie van een geslepen Oekraïens recordkampioen (vijftien landstitels)', schrijft het medium. Ook in de UEFA-coëfficiëntenstrijd was het een vervelende nederlaag, aangezien Oekraïne een directe cocurrent is van Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen