Onana snoepte 'bruto zes minuten' af van de speeltijd

Onana snoepte 'bruto zes minuten' af van de speeltijd

16 september 2020 – Ajax-goalie Andre Onana kreeg afgelopen weekend vanuit meerdere hoeken forse kritiek op het tijdrekken tegen Sparta Rotterdam. De keeper heeft bruto in zijn eentje een zuivere zes minuten gepakt na de openingstreffer van Antony, een kleine tien minuten voor de pauze. De KNVB is voornemens om harder in te grijpen in de nabije toekomst.Dat heeft het Algemeen Dagblad berekend. Dat getal had in andere berekeningen overigens nog hoger kunnen uitvallen, want de tijd is 'bruto'. 'Want aan de korte VAR-check en een wissel van Sparta kon hij weinig doen. Bovendien kun je niet van Onana verwachten dat hij het spel alweer in gang brengt als een mislukte afstandspoging van Bart Vriends nog in de tribunes moet landen', aldus het AD.

Gemiddeld deed Onana een halve minuut over een doeltrap en over de spelhervattingen na een vangbal - waarna normaliter het spel binnen zes seconden moet worden hervat - deed hij ook langer dan volgens de regels mag. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende vond dat er wel acht in plaats van vier minuten bijgetrokken had kunnen worden door Jochem Kamphuis.

KNVB bezig met tijdrekken
Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond laat tegenover het AD weten dat het tijdrekken in beeld is bij de KNVB. "We willen dat het aangepakt wordt en dat de verloren minuten erbij getrokken worden. Dat wordt niet overal goed toegepast. Daarom heeft het onze aandacht", erkent hij namens de KNVB. Om voor elke keer dat de 6-secondenregel bij een hervatting overtreden wordt in te grijpen, is volgens hem echter niet realistisch. "Dat heeft invloed op het spel en de uitslag en wordt daarom al snel als belachelijk gezien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020